آرمان محیط سبز پاسارگاد
  • ساعات کاری: شبانه روزی

شناخت حشرات

سوسک آمریکایی (سوسری آمریکایی)

سوسک آمریکایی (سوسری آمریکایی)

سوسری آمریکایی (American cockoah)

سوسری آمریکایی یا periplanete Americana بزرگترین گونه در ایران بوده و 30 تا 40 میلی متر طول دارد.رنگ بدن قهوه ای متمایل به قرمز و تیره است.

هر دو جنس دارای بالهای رشد یافته و کامل هستند و گاهی پرواز می کنند.پرونوتوم در این گونه دارای دو لکه تیره تقریبا گرد در زمینه قهوه ایی روشن است که به تشخیص این گونه کمک می کند. سوسریهای آمریکایی بیشتر در قسمتهای گرم ساختمانها مثل آشپزخانه، شوفاژخانه، انباری و درون چاهای فاضلاب و زیر کف شورها زندگی کرده، با تاریک شدن محل از مخفیگاه های خود خارج و شروع به فعالیت و تغذیه می کنند.

حشرات بالغ حدود یک سال یا بیشتر عمر کرده ودر این مدت بسته به شرایط غذایی تعداد زیادی کپسول تخم تولید می کنند که ااتکا (Ootheca) نام دارد و گاهی تعداد آنها به 90 کپسول می رسد.هر کپسول تخم حاوی 14 الی 48 نوزاد است که پس از یک ماه الی چهل و پنج روز باز می شوند. طول دوره نمفی در این گونه به 2/5 تا 3 سال می رسد و در این مدت تا 12 بار پوست اندازی می کنند. نسب به خشکی وبی غذایی تا چندین هفته مقاوم هستند.

سوسریها اکثرا به طور فعال از ساختمانهای آلوده به مناطق غیرآلوده منتشر شده و به راحتی از زیر در ولابلای پنجره ها و کانالهای فاضلاب و زباله وارد ساختمانها می شوند.تخم آنها نیز توسط اثاثیه و لوازم الوده منزل از محلی به محل دیگر منقل می شوند.

سوسریها به دلیل ارتباط زیاد با مدفوع،زباله و مواد آلوده از یک طرف و ارتباط با آشپزخانه ها،مواد غذایی،ظروف و محیط زندگی انسان از سوی دیگر به عنوان حشراتی کثیف و ناقل عوامل بیماریزای متعدد به انسان شده اند.حضور این حشرات به خصوص در رستوران ها، نانوایی ها،بیمارستانها و کارگاه های تولید مواد غذایی اهمیت بسیاری اهمیت بسیاری داشته و باعث انتقال و شیوع عفونتهای ویروسی،باکتریایی و انگلی دستگاه گوارش و عفونتهای بیمارستانی می شوند.سوسکهای حمام اکثرا عادت به برگرداندن بخشی از مواد غذایی خورده شده و ریختن مدفوع خود در محلهای مختلف خود در محلهای مختلف دارند که این مطلب به انتقال بیماریها وعوامل بیماریزا کمک میکند.سوسریهاعامل بیماریهایی مثل فلج اطفال، آمیبیاز، ژیاردیازیس، بالانتیدیازیس و باکتریهای روده ای مثل اشریشیاکولای (Escherichia)،انواع سالمونا ((salmonell

استافیلوکوکوس اورئوس(staphylococcus aureus) شیگلا دیسانتری (shigella dysenteroae)،و یا حتی توکوپلاسموز را هم چنین سوسریها میزبان واسط نمادهای مثل...

 gongylonema pulchurm،sprura rytipleurites و

moniliformis Acanthocephalid که عمدتا انگل موش و حیوانات و ندرتا انسان هستند،می باشند.

 گزش سوسریها در سطح پوست و حتی زخم می کند،مدفوع و ترشحات بدبوی سوسریها برای برخی افراد حساسیت زا بوده و در آنها عوارض تنفسی و آلرژیک ایجاد می کند.

مبارزه شامل روشهای غیر شیمیایی و شیمیایی است:

روشهای غیر شیمیایی شامل اقداماتی است که از ورود سوسریها به منازل و اماکن جلوگیری کرده و هم چنین محیط را برای زندگی آنان نامناسب می کند.برای جلوگیری از ورود آنها باید اقدام به نصب توری برای پنجره ها و نصب نمد یا اسفنج در زیر در های ورودی به شکلی که با کف تماس داشته باشند، نمود.

روشهای شیمیایی ،برای این کار سموم مختلفی پیشنهاد شده که به دلیل مقاومت سوسریها به خصوص نوع آلمانی حتما باید قبل از مصرف سموم از مقاومت و حساسیت آنها اطمینان حاصل کرد.

 

طراحی عامر تجارت خلیج فارس